mandag 8. februar 2010

DELHI!!!!!!!!!!

Vi er her! sykt!! Vi ankom Delhi klokken 23.20 sondag kveld, og etter milevis lang ko i passkontrollen, fant vi omsider navneskiltet vaart i ankomsthallen. Verdens soteste sjaafor kjorte verdens feteste SUV til verdens diggeste boligstrok. Her skulle vi bo. Vi ble mottatt av Heidi, som serverte pizza og kald cola for vi la oss i vaar digge kingsize bed:) paradis? JA!

Dag 2: Sjaaforen kjorte oss til hotell C park inn i New Delhi. Her ble vi inlosjert paa rom 306, som var utstyrt med baade tv og vannkoker. Jippi!
Resten av dagen var det lagt opp til fri lek i Delhi. vettskremte satt vi oss inn i en tuktuk (...eller Rickshaw om du vil..) og vendte snutene mot sentrum. KAOS! I India finnes ingen trafikkregler, saa det er bare aa krysse fingrene og haape at man ikke blir meid ned av en buss, ku eller elefant!?! For 50 rupi (ca 6 kroner) ble vi sluppet av ved et saakalt shoppingsenter, og her fantes folgende: sari, kashmirskjerf og rosemalte blomsterkrukker. Vi ble fortalt at dette var midt i blinken for oss. Noe kritiske forlot vi kjopesenteret i haap om aa finne noe annet aa gjore. Forfjamset provde Emilie aa vise vei til hovedgaten, noe hun var overbevist om at hun skulle faa til, men saann gikk det ikke. Paa vei ut mot den store veien, horer vi en stemme som sier ''no, not that way, you don't wanna go there''. Stemmen tilhorte Anil, en kjekk og velkledd 19(?)- aaring som skulle vise seg aa bli vaar beste venn. Anil studerer engelsk og saa paa bekjentskapet som ren ovelse... dvs han syns vi saa ut som filmstjerner og foreslo at vi skulle kjope oss en sari. Etter mye snakk; kom vi frem til at han skulle vise oss turistsenteret... og et nytt shoppingsenter... og gatemarkeder... og kinoen (som for ovrig hadde premiere paa den fantastiske bollywoodfilmen ''3 idiots', Anil skrot den opp i skyene)... og et hindutempel... og en tefabrikk. Han hadde nemlig 1 times lunchpause, og Anil pleide ikke gjore noe annet enn aa traske rundt i gatene uansett, saa hvorfor ikke leke med oss? Med andre ord... Vi fikk oss en privat guide, som ikke skulle ha en eneste rupi i betaling, da han mente dette ville gjort han til en tigger. Bestekompisen vaar laerte oss mye om det indiske folk, kultur og hinduismen, for han plasserte oss paa en rickshaw med veibeskrivelse tilbake til hotellet vaart. What a man, what a wonderful man!

Naa sitter vi i nabohotellets resepsjon og venter spente paa aa mote resten av reisefolget vaart. I morgen baerer det til Agra og Taj Mahal:)

Vi er fortsatt preget av kultursjokket, for det er faktisk helt uvirkelig aa vaere her! Heldigvis, med god hjelp av Anil, har vi begynt aa forelske oss i bakvendtland aka India.

Peace out! Mogens og Mactutt

2 kommentarer:

  1. Takk Anil fra meg, om dere ser ham igjen:-).

    Håper dere tar masse bilder...

    Savner deg jenta mi!
    Peace out, T´s out ;-)

    SvarSlett
  2. ...det ordner seg for snille jenter! Hold dere til kuene i trafikken, så går det greit også!

    SvarSlett